Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimarts, 18 de març del 2008

Camps homenatjarà a Poblet el pare dels Països Catalans

Montilla convida els presidents del País Valencià, l'Aragó i les Illes en l'acte de commemoració del vuitè centenari del naixement del rei Jaume I
La celebració es farà al monestir el diumenge 30 de març

El president de la Generalitat, José Montilla, ha convidat el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps; el de les Illes Balears, Francesc Antich, i el de l'Aragó, Marcel·lí Iglesias, a participar diumenge de la setmana que ve en un acte commemoratiu del vuitè centenari del naixement del rei Jaume I. L'acte es farà al monestir de Poblet, on els mandataris faran una ofrena floral davant la tomba del monarca i uns parlaments a la sala capitular del monestir.

Tot i que Camps encara no ha confirmat oficialment la seva assistència a l'acte, fonts de la Generalitat valenciana han assegurat a l'AVUI que té previst fer-ho aviat. L'assistència de Camps a l'acte de Poblet, o en el seu defecte de la consellera de Cultura valenciana, Trini Miró -fet poc probable-, no seria del tot insòlita ja que la Generalitat valenciana amb el popular Camps com a president ja va ser present a la constitució del Patronat de l'Arxiu de la Corona d'Aragó.


El president de la Generalitat valenciana sempre ha evitat reunir-se amb Montilla així com amb el seu predecessor Pasqual Maragall, encara que els respectius consellers sí que han mantingut contactes, en secret en la majoria dels casos. La primera visita oficial de Camps a Barcelona va ser per a la constitució del Patronat de l'Arxiu de la Corona d'Aragó el 2007. Des del 1993 no s'havien reunit els presidents de les quatre comunitats.


El discurs anticatalanista de què sempre ha fet ús el PP valencià per atreure vots està en l'origen dels continus desaires del govern valencià a tot el que dugués l'apel·latiu de català. La celebració de Poblet, no obstant, reuneix una sèrie de circumstàncies que expliquen el gir de Camps. Es tracta de commemorar una figura històrica com la de Jaume I, indiscutible al País Valencià i que aixeca adhesions tant des de la dreta com des de l'esquerra i el món del nacionalisme, i Camps se sent fort amb el resultat de les eleccions generals, amb el 52% dels vots .

Notícia publicada a l'AVUI


Cataluña dice que Camps confirmó que irá a Poblet al homenaje a Jaume I y el Consell que no está decidido, publicat al Levante