Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

divendres, 1 de febrer del 2008

EL TSJCV SUSPÉN CAUTELARMENT LA SANCIÓ DE 300.000€ CONTRA ACPV PER LES EMISSIONS DE TV3

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) determina que la suspensió és provisional fins que aquest mateix tribunal dicte sentència. Per contra, considera que aquesta decisió “no pertoca respecte la suspensió del cessament de les emissions”, com també havia demanat ACPV.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va presentar el passat 7 de gener davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la demanda principal contra la sanció de 300.000€ i l’ordre de tancament dels seus reemissors a què ha estat sancionada –“il·legament” segons argumentava ACPV– per part del govern valencià. En aquest escrit, l’entitat demanava, entre altres coses i com a mesura cautelar que, fins que el TSJCV resolga definitivament, s’acordara la suspensió provisional tant de la sanció econòmica com de l’ordre de cessament de les emissions.

Ara, doncs, el TSJCV, malgrat l’oposició dels lletrats de la Generalitat, ha resolt aquesta sol·licitud de mesura cautelar a favor d’ACPV i mentre es tramita tot el procediment, és a dir, fins que es dicte sentència. El Tribunal per tant resol afirmativament sobre la suspensió cautelar de la multa de 300.000€ instada per ACPV, tenint en compte “que es tracta d’una Associació Cultural sense ànim de lucre.” Aquesta decisió dóna la raó a un dels arguments defensats per ACPV des de l’inici del procés, i demostra “la despropocionada i arbitrària actuació, contrària a la pròpia Constitució, de la Generalitat Valenciana contra l’entitat, perquè en comptes de ser tractada com una associació cultural sense ànim de lucre, se la sancionava com si d’una gran empresa de telecomunicacions es tractara.”

Tot i no ser una sentència en ferm, la interlocutòria del TSJCV reforça la posició jurídica de l’entitat en la seua denúncia pública sobre l’agressió sense precedents contra el moviment cívic consolidat al voltant d’ACPV i la lluita per la llibertat d’expressió i la pluralitat informativa al País Valencià.

Per contra, la Secció 1a del Contenciòs Administratiu del TSJCV no acorda la suspensió cautelar de l’ordre de cessament de les emissions de TV3 al País Valencià, per la qual cosa estem, doncs, davant d’una interlocutòria parcialment positiva, ja que implica que la Generalitat té via lliure per tancar els repetidors –almenys fins que hi haja sentència-. Per prendre aquesta decisió, el Tribunal apel·la a un pronunciament anterior, ja que aquesta sol·licitud ja s’havia realitzat a l’inici de l’expedient administratiu quan el servei jurídic d’ACPV va sol·licitar la seua paralització (interlocutòria de 3 de maig de 2007), que va ser desestimada.

Ara, ACPV, davant aquesta suspensió, ha acordat provisionalment la suspensió de la campanya de solidaritat adreçada al pagament col·lectiu de la multa fins que una sentència en ferm dictamine la suspensió definitiva o confirme la multa . En aquests moments, i amb l’objectiu de donar plena transparència a la campanya, l’entitat alçarà acta notarial dels ajuts econòmics rebuts fins ara i de les despeses generades per la campanya, a l’espera d’una decisió judicial definitiva. Aquesta paralització provisional de la campanya, lògicament, no inclou la mobilització ciutadana i política per la llibertat d’expressió i la pluralitat informativa al País Valencià, la qual continuarà fins que els valencians i valencianes recuperen el dret a veure, si ho desitgen, qualsevol televisió, i sobretot una televisió de qualitat i íntegrament en la seua llengua.