Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

divendres, 21 de desembre del 2007

Ximo Vidal llegirà el manifest en la concentració de dissabte


Este dissabte 22 de desembre
19 h, plaça de l'Ajuntament de Gandia

CONCENTRACIÓ VOLEM TV3. PER LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ
-------
Ximo Vidal és actor i membre fundador de Pluja Teatre. Actualment també és membre del CEIC Alfons el Vell.
------
Manifest:

Avui podem veure TV3, Canal 33, el canal 3/24 i el canal 300 gràcies a la implicació de més de 150.000 valencians i valencianes que col·lectivament vam pagar de la nostra butxaca els diners necessaris per a fer possible la xarxa de repetidors que distribueixen el senyal d'aquests canals.

Ara, més de 20 anys després, aquests quatre canals estan plenament normalitzats al País Valencià, formen part de l'oferta televisiva diària de valencians i valencianes, i alguns dels seus programes tenen una gran audiència entre nosaltres. A més, contribueixen a fer més plural la informació, a fer que la nostra llengua tinga un major accés en l'espai comunicatiu i a normalitzar també la relació entre el País Valencià i Catalunya.

Però l'actual Govern valencià vol acabar amb aquesta pluralitat informativa i censurar la llibertat d'expressió, tancant 4 canals públics simplement perquè no vol que els ciutadans i ciutadanes tinguen lliure accés a una televisió que no controla. Per això han multat Acció Cultural amb 300.000 €, i per això cal la solidaritat de tots nosaltres per a fer front a la multa.

No estem parlant, per tant, només de quatre canals d'una televisió, sinó sobretot del dret de cada ciutadà i ciutadana a ser tractat com a persona adulta, a ser nosaltres, i no cap govern, els qui decidim quin canal volem veure. Per tant, és un tema que afecta tots els demòcrates.

Per això, exigim al Govern valencià que no continue amb el tancament de la xarxa de repetidors d'Acció Cultural del País Valencià, i que torne a obrir el repetidor de la Carrasqueta.

Volem que es mantinga allò que l'esforç i la implicació de la societat valenciana ha fet possible:
-els quatre canals (TV3, Canal 33, 3/24 i 300)
-la xarxa de repetidors d'Acció Cultural, que és la garantia que cap poder polític podrà censurar cap programa ni emissió
-el llibre d'estil, sense que es puga censurar l'expressió "País Valencià" o d'altres
-les freqüències per les quals es reben actualment els quatre canals

I demanem al Govern espanyol, i particularment al Ministeri d'Indústria, que ature l'autoritarisme del Govern valencià, que pretén tenir autoritat sobre uns canals de titularitat estatal que no han estat cedits al govern autonòmic.

L'experiència ens demostra que les cessions a l'autoritarisme de l'extrema dreta no ens durà res de bo. Ha estat així en la llengua, i és també així en allò referent a la llibertat d'expressió i la pluralitat informativa.

Volem TV3, Canal 33, el 3/24 i el 300!
Per la llibertat d'expressió i la democràcia!