Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimarts, 18 de desembre del 2007

"Cap institució o associació del País Valencià ha defensat el tancament de TV3"


Toni Gisbert fa una crida a participar en la cocentració de dissabte a Gandia

Toni Gisbert, d'ACPV, ha explicat este matí en Gandia que el repetidor del Mondúver i del Bartolo estan pendents de la ressolució del jutge, després que ACPV haja presentat al.legacions. Gisberta ha dit que la Generalitat no té competència legal per a tancar les emissions de TV3 perquè són canals de titularitat estatal, per això estes accions estan recorregudes davant el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià.

El representant d'ACPV ha fet una crida a la societat de la Safor a mobilitzar-se davant d'esta agressió a la llibertat d'expressió i a participar en la concentració que tindrà lloc este dissabte, a les 7 de la vesprada davant l'Ajuntament de Gandia. Gisbert també ha demanat la solidaritat dels valencians i de les valencianes per a fer front a la multa de 300.000 euros que ha imposat el govern valencià a ACPV amb la compra de les litografies d'Antoni Tàpies.

La Generalitat ha demanat explícitament al jutge poder entrar als repetidors qualsevol dia i sense avís previ. "El govern de Camps vol evitar la premsa, la fotot d'este atac a la llibertat d'expressió. És un cap excepcional en l'Europa Occidental que només trobem a Rússia amb Putin tancant televisons", ha dit Toni Gisbert.

Gisbert ha recordat que en esta campanya per a evitar el tancament de TV3 cap institucio ni cap associació del País Valencià ha defensat l'actuació del govern valencià. "Al carrer no hi ha cap polèmica ni debat polític sobre les emissions de TV3. Només és una qüestió política del PP", ha comentat Gisbert.

Toni Gisbert ha anat més enllà i ha comentat que "el que està en el fons d'esta polèmica és un debat sobre les relacions País Valencià-Catalunya i un debat sobre el model d'estat".

Hi han participat en la roda de premsa:

- Toni Gisbert i Jacinta Rubio, d'ACPV

- Josep Roig, president de la Fundació Casal Jaume I

- Manolo Cabanilles, del Col.lectiu de Mestres de la Safor

- Pedro Martí, de la Penya Barcelonista de la Safor


- Joan Cogollos, d'EU i del sindicat CGT

- Ivà Bonet, del BLOC

- Jesús Juan, d'Els Verds del PV

- Vicent Terol, d'ERPV

- Joaquina Barba, de l'STEPV

"Pregunteu-li al PSOE de Gandia si està a favor de la llibertat d'expressió", ha dit Toni Gisbert en referència a l'absència dels socialistes en la roda de premsa.