Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 18 de setembre del 2013

El Correllengua 2013 de la Safor ret homenatge a Vicent Andrés Estellés i Miquel Ruiz

Dissabte 21 de setembre, la flama de la llengua recorrerà el centre històric de Gandia de la mà de la néta d'Estellés

Hui s'ha presentat el Correllengua 2013 de la Safor al Casal Jaume I, que tindrà lloc dissabte 21 de setembre a Gandia. Elisa Faus, membre del Patronat de la Fundació, entitat organitzadora de la festa per la llengua, ha explicat que l'edició d'enguany reivindica els drets lingüístics dels valencians davant dels atacs a la cultura i llengua. "El PP, amb els decrets de plurilingüisme del País Valencià i les Illes Balears, vol arraconar la nostra llengua. A casa nostra, a Gandia, el PP ha atacat la cultural amb els tancaments del teatre del Serrano i el Raval", ha comentat Elisa Faus.

El Correllengua 2013 es finança amb les aportacions econòmiques individuals i la venda de samarretes a 10 €, ja que no rep ajuda econòmica per part de cap institució pública.

Aureli Mansanet, patró de la Fundació, ha explicat que tots els grups que actuen al Correllengua 2013 ho fan de manera voluntària i altruista.

Aquesta edició del Correllengua recordarà el poeta Vicent Andrés Estellés i el dolçainer Miquel Ruiz, el qual va participar en tots els Correllengües de la Safor. La neta d'Estellés, Isabel Anyó Estellés, portarà la flama de la llengua i llegirà el manifest del Correllengua.

Eduard Banyuls, cantant del grup King Kong Boy, ha destacat que tots els grups de música que actuen a la plaça Jaume I canten en valencià.

---

DISSABTE 21 DE SETEMBRE DE 2013

19.30 h Cercavila pel centre de Gandia amb el Rebrot, Dolçainers i Tabaleters de la Safor, grup de danses Roda i Roda Volta Danses, Muixeranga Pego, Muixeranga de la Safor i colla de dimonis Fem Fredat. Eixida des de la plaça Jaume I.

21 h Parlaments i sopar
, a la plaça Jaume I.
Venda d'entrepans al Bar del Casal (3,5 €)

22 h Concerts amb Balla 2, Alterkat i King Kong Boy.


#hopodremtot