Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dijous, 7 de juliol del 2011

El govern espanyol alça el veto sobre la ILP "Televisió sense fronteres"

Reunió amb el ministre Ramón Jáuregui

Dimarts 5 de juliol a les 10h es va celebrar una reunió a la Moncloa amb el ministre de la Presidència Ramón Jáuregui i el seu equip per sol·licitar que el Govern espanyol alce el veto a la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió sense fronteres” imposat el passat mes de setembre.

Aquesta ILP, signada per més de 650.000 persones, impulsa l'espai de comunicació de les llengües catalana, basca i gallega i té com a objectiu bàsic garantir la recepció directa de les emissions de ràdio i televisions autonòmiques realitzades en les llegües incloses en l'àmbit de protecció de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries en les altres comunitats autònomes amb les quals es comparteix llengua. En el nostre cas, açò suposaria la reciprocitat total  en les emissions de les televisions i ràdios públiques catalanes i valencianes.

A la reunió assistiren Mercè Teodoro (presidenta de la Comissió Promotora de la ILP), Eliseu Climent (president d'Acció Cultural del País Valencià) i els representats de les acadèmies de la llengua Salvador Giner (Institut d'Estudis Catalans), Xosé Luis Méndez Ferrín (Real Academia Galega) i Xabier Kintana (Euskaltzaindia – Real Academia de la Lengua Vasca).

En finalitzar la reunió, el ministre de la Presidència sr. Ramón Jáuregui indicà que el Govern espanyol alçaria el veto en un futur immediat i que, en el seu moment, a principis de setembre, se sotmetria a la votació de presa en consideració al Congrés. Si el resultat és positiu, s'iniciarà, doncs, el procés de tramitació de la ILP, que confiem que comptarà amb el suport, sense excepció, de tot l'espectre polític.

Sabem que aquest procés serà complex i laboriós, però Acció Cultural del País Valencià es felicita (i fa extensiva aquesta felicitació als centenars de milers de signants de la ILP) per haver pogut desentrebancar el camí que pot portar a la definitiva normalització de les emissions de ràdio i televisió als nostres territoris.