Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimarts, 20 de juliol del 2010

L’OFICINA DEL CENS CONFIRMA QUE LA ILP “TELEVISIÓ SENSE FRONTERES” HA SUPERAT EL MÍNIM DE MIG MILIÓ DE SIGNATURES VÀLIDES

L’Oficina del Cens Electoral ha notificat per escrit que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense Fronteres” ha superat “el mínim de 500.000 signants exigit” (veure document adjunt).

L’Oficina confirma la recepció de 651.650 signatures. D’aquestes, ha comprovat la validesa de 559.759 (mai no comprova el 100% de les signatures presentades quan aquestes superen la xifra de mig milió) i ha invalidat 21.630, fet que implica un marge d’error d’un 3,86%. Aquest marge està per sota del marge d’error habitual en les ILPs, segons fonts de la mateixa Oficina del Cens Electoral, que solen moure entre el 5 i el 10% d’error.

D’aplicar aquest percentatge al total, es pot calcular que unes 626.496 signatures, aproximadament, serien vàlides (molt per sobre per tant del mínim exigit de 500.000).

D’aquesta manera, es confirma que la ILP ha assolit i fins i tot superat amb escreix el seu objectiu. Acció Cultural vol amb això felicitar als 2.830 fedataris que han participat en la recollida de signatures, i a tots els partits, sindicats, entitats i associacions que han col·laborat per fer possible aquest èxit, que significa la mobilització més important per la llengua i la cultura catalanes, ja que el projecte de llei permetria la legalització de l’espai lingüístic de comunicació.

Ara, Acció Cultural ha iniciat ja les gestions per fer possible que un projecte de llei que compta amb un suport ciutadà tan extraordinari siga tramitat i aprovat pel Congrés espanyol.