Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

divendres, 13 de novembre del 2009

S'espera més d'un miler de participants al 33è Aplec Excursionista dels Països Catalans


Avui, divendres 13 de novembre s'ha presentat a la Fundació Casal Jaume I de Gandia la 33a edició de l'Aplec Excursionista dels Països Catalans que es realitzarà als pobles de Benifairó i Simat de la Valldigna entre els dies 4 i 8 de desembre.

A l'acte han estat representats els tres grups excursionistes organitzadors de l'Aplec (Grup de Muntanya Viarany, Grup d'Esports de Muntanya de Benifairó i el Grup de Muntanya Valldigna), els dos ajuntaments i la Fundació Casal Jaume I, que també col•laboren activament en l'organització de l'esdeveniment.

L'ambiciós programa, a més de mostrar als participants vinguts de tot arreu molts dels paratges emblemàtics de la comarca, els permetrà conèixer la Gandia dels Borja, la Sueca de Joan Fuster, el Monestir de la Valldigna o el castell de Marinyén. La programació també inclou mostres de cultura popular valenciana, nombroses conferències, concerts i l'actuació de Xavi Castillo.

Sorprenentment, una comarca tan dinàmica com la Safor-Valldigna no havia acollit encara aquest Aplec, tot i el seu gran potencial cultural i turístic. Per això, els organitzadors pensen que aquesta és una gran oportunitat que la comarca no podia desaprofitar. Els Aplecs Excursionistes dels Països Catalans solen acollir un gran nombre d'assistents, a la darrera edició van participar unes 1200 persones.

PROGRAMA DE L'APLEC