Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

divendres, 13 de febrer del 2009

Carme Pérez Aparicio : “El triomf borbònic no va significar la modernitat”


La professor d'Història de la UV, Carme Pérez Aparicio, acaba de publicar un llibre amb dos volums sobre la Guerra de Successió i la fi del Regne de València. Pérez Aparicio va estar al Casal Jaume I de Gandia per a presentar este llibre “producte d'un muntó d'anys i que ajuda a comprendre per què va passar “, segons l'autora.

Carme Pérez Aparicio explica en el llibre que els objectius del govern de l'arxiduc era respectar els Furs, ja que els va jurar; també volia que la Corona d'Aragó participés en el comerç amb Amèrica i fer d'Alacant un port franc amb Anglaterra i els Països Baixos.

Al llibre també s'analitzen les conseqüències del triomf borbònic. Segons Pérez Aparicio els Borbons van significar l'absolutisme, tot el contrari a la modernitat; van eliminar les institucions forals; van aplicar una política econòmica proteccionista i no es van tenir en compte les reivindicacions dels camperols.

L'historiador Carles Miret va ser l'encarregat de presentar l'autora del llibre, la qual és deixeble de Joan Reglà. Per a Carles Miret, Pérez Aparicio és una professora propera i una investigadora humil i incansable, que ha escrit aquests dos volums de més de 1000 pàgines.