Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 7 de gener del 2009

Una mirada als drets humans amb ulls d'infant

20 h, Inauguració de l'exposició solidària
Divendres 9 de gener

Sala de la Muralla

Quan escrivim aquestes línies, el 10 de desembre de 2008, fa 60 anys que a l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans.

El MRP Escola d'Estiu Marina-Safor no podia estar-ne al marge d'aquestes celebracions, i durant el curs passat va fer una sèrie d'accions per commemorar la vigència d'aquesta Declaració, que tot i la seua edat, sembla ser que fos escrita ahir. Us convidem a llegir-la a www.dudh.es

Dins els actes que es van realitzar, destaquem les conferències: "Els drets lingüístics dels valencians" (Alfons Esteve i Gomez), "La Declaració Universal dels Drets Humans: balanç de seixanta anys" (Arcadi Oliveres) i "Els drets dels pares en l’educació dels seus fills i el laïcisme" (Gonzalo Puente Ojea)

Però, tot no podien ser paraules que se les emporta el vent, i decidírem fer una exposició: "Una mirada als drets humans amb ulls d'infant".

Aquesta exposició, que és la que es podrà contemplar a la sala de la muralla del Casal Jaume I, entre els dies 9 i 31 de gener, es va realitzar de la següent manera: Se li va donar a cada escola un llenç d'1 metre quadrat, i a cada classe de les que participaven (26) es llegia la DUDH. Llavors, les xiquetes i els xiquets, des d'infantil fins a l'ESO escollien un o varis dels drets ressenyats, i el transformaven en una representació artística.

Des del més senzill fins el més elaborat, des del més simbòlic al més abstracte,... totes les representacions tenen cabuda en aquesta exposició colorista, que fa una mirada amb ulls de xiquet, amb ulls de xiqueta sobre els drets humans.

Per acabar-ho d'arrodonir, en l'acte de presentació de l'escola d'estiu, Rafael Amorós, Manuel Gallardo i Joan Sancarlos (artistes de la Vall d’Albaida i la Safor) van fer una acció artística: el "Mural dels 60 anys dels drets humans": 60 anys, 6 dècades, 6 colors i una acció per la vigència dels drets humans.

Va tancar els actes de la commemoració, la presentació de la situació que està vivint-se a la RD del Congo, sobretot en els aspecte educatiu. Es va crear una ONG amb l'objectiu de fer complir l'article 26 de la DUDH: tothom té dret a l'educació. Tots els diners que es recapten de la venda dels quadres d'aquesta exposició aniran al Congo a través de l'ONG Mestres que fan escola.

Podeu llegir el projecte, els estatuts i fer-vos socis i sòcies a www.mestresquefanescola.org