Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 3 de desembre de 2008

La cuina tradicional. De Jaume I als nostres dies


Dimecres 3 de desembre
15 h Taller de cuina per a l'alumnat del CP Roís de Corella.
16 h Taller de cuina per a les mares i pares del CP Roís de Corella.
Al menjador de l'escola.
Amb la col·laboració de l'AC La Goleta de Xeraco.

Dos dones de Xeraco ensenyaran als xiquets com es fan les coques escaldades, l'arnadí, el codonyat i les coques amb foradet. Els pares aprendran com es preparen els pastissets de verdura i les coques amb espencat.

20 h Presentació dels llibres “Lletra de convit. Cuina popular de Xeraco” editat per l'AC La Goleta i “Entre perols i cassoles. Notes de cuina casolana” de Joan Ll. Mollà.
Presenta Emili Selfa, professor
A continuació de gustació de coques en llanda i altres salats.
Sala de Conferències

Dijous 4 desembre
20 h Presentació del llibre “El convit del Tirant. Cuina i comensalitat de l'Edat Mitjana a Ferran Adrià” de Jaume Fàbrega.
Editorial Pagès
Presenta Joan Iborra
Sala de Conferències

Després, soparem plats de l'època de Jaume I a Tano Resort. Reserveu la plaça al Casal (tel 962951222). 30 €

Menú degustació:
Al centre de la taula: albergínies espeses, espinacs capolats i coca de sardines adobades.
Peix: Alatria
Carn: Moltó adobat.
Postres: Menjar blanc
Tot regat amb vins valencians.