Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 1 de desembre del 2008

Agermanament entre Gandia i Reus

Intercanvi cultural Reus-Gandia
Agermanament Reus-Gandia. Fotos: Maurici Arbona


L'intercanvi cultural entre Reus i Gandia va començar dissabte 29 de novembre a les 4 de la vesprada. El veïnat de Reus va arribar a Gandia amb dos autobusos, i tot seguit van visitar el centre històric de la ciutat i el Palau Ducal. Les autoritats i representants dels dos ajuntaments van poder gaudir d'una visita comentada a càrrec del guia Xavi Pérez a la residència dels Borja.

Tot seguit, cap a les 17.30 h, va arribar l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, a l'Ajuntament de Gandia. I es va fer la recepció oficial al Saló de Plenaris. Va parlar Vicent Martínez, en representació d'Acció Cultural; l'alcalde de Reus i l'alcalde de Gandia, José Manuel Orengo. També hi eren presents la regidora de Cultura de Reus, Empar Pont; la primera tinent d'alcalde de Gandia, Liduvina Gil; el director de Polítiques Culturals de Gandia, Toni Durà; i el regidor del Bloc, Josep Miquel Moya.

Al saló de plenari de Gandia, hi va haver un intercanvi de records entre les autoritats dels dos municipis, i a continuació, els alcaldes de Gandia i Reus van signar un protocol de col·laboració entre els dos municipis.

Quan va caure la nit, la plaça Major de Gandia es va omplir de gent per vore l'actuació castellera de la Colla Xiquets de Reus i la Muixeranga de la Safor. Els Dolçainers i els Tabaleters de Gandia i la Banda de Música del Grau van posar la música. I els Diables de Reus van oferir un gran espectacle de foc de festa major. El fred i el vent no van impedir la presència d'un nombrós públic.

L'agermanament entre Reus i Gandia va concloure en un sopar a Tano Resort amb 260 comensals. Va ser un bon moment per a intercanviar impressions i fer contactes entre les associacions culturals de Gandia i Reus. La nit va acabar amb la música d'una disco-mòbil.

De Reus també van participar en l'agermanament, el director de l'IMAC, Engelbert Migrañà; la cap de Serveis d'Alcaldia, Carme Cano; la cap de Comunicació, Pilar Llauradó; el tècnic de Festes, Marc Navarro; i la coordinadora de Relacions Institucionals, Ester Alberich.

Reus i Gandia comparteixen la condició de capital comarcal, l'excel·lència i varietat comercial, la similitud de tamany i població, una intensa activitat cultural, una notable activitat universitària, entre altres aspectes que possibiliten l'intercanvi d'experiències entre les dues ciutats i la possibilitat d'enriquir-se mútuament. En aquest sentit, també destaca la voluntat de les àrees de Cultura de Reus i Gandia d'enfortir els vincles amb altres territoris del mateix domini lingüístic.

NOTÍCIES RELACIONADES
Reus i Gandia s’agermanen i busquen aprofundir-ne els lligams, publicada a Reus Digital