Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimarts, 9 de desembre del 2008

Els primers manuals de cuina d'Europa són catalans

Jaume Fàbrega, crític gastronòmic de la revista El Temps i autor de diversos llibres sobre cuina, va explicar al Casal Jaume que la nostra terra és una potència mundial en cuina. “Catalunya és el país del món amb més restaurants amb tres estrelles Michelin, seguit del País Basc”, va dir Fàbrega.

El crític gastronòmic va comentar que els primers cuiners del món, Ferran Adrià o Santamaria, són fruit d'una història, ja que el País Valencià, Catalunya i les Balears han sigut pioneres en la cuina. Els primers manuals de cuina d'Europa són catalans, del segle XIV. “Tenim el primer manual de sucreria, de receptes afrodicíques conegut com “el camasutra valencià”, de teoria gastronòmica i de vins escrit per Francesc Eiximenis; el primer dietista d'Europa amb Arnau de Vilanova”, va explicar Fàbrega.

“La sucreria moderna naix de Gandia que tenia la millor indústria del sucre d'Europa”, va comentar Jaume Fàbrega.

Les activitats de les jornades sobre la cuina tradicional van acabar amb un sopar degustació de menjars medievals.