Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 7 de febrer del 2011

Dijous: Projecció del documental "Dolçaina: del carrer a l'aula"

Dijous 10 de febrer
20 h Projecció del documental "Dolçaina: del carrer a l'aula"

Amb la presència de Jordi Cano (guió) i Ruben Soler (direcció)
Sala de Conferències


Dolçaina: del carrer a l'aula (teaser 2010) from Rubén S. Ferrer on Vimeo.



A principis dels anys 70, la processó de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí es veié afectada per la mancança de dolçainers, responsables des de fa segles de la característica atmosfera sonora de les festes dels pobles valencians. Des d'aleshores, l'instrument i els seus intèrprets han experimentat un desenvolupament tant tècnic com acadèmic, premiat amb un immens reconeixement social.

Dolçaina: Del carrer a l'aula és el primer documental produït pel CEIC Alfons el Vell on s'entrevista a alguns protagonistes d'aquest canvi. Dolçainers com Joan Blasco i Xavier Ricart reflexionen sobre les conquestes obtingudes i el camí que queda per recórrer, juntament amb altres músics i colles com l'Agrupació Cultural de Dolçainers i Tabaleters Grup 'el Cudol'.

La idea sorgeix del dolçainer Frederic Santamaría amb qui el guionista Jordi Cano Deltoro es va posar en contacte fa any i mig. Després de conèixer la història de la dolçaina i com s'ha anat recuperant al País Valencià van veure la possibilitat d'elaborar aquest documental amb les imatges registrades per l'equip de Lalomita Films.