Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dijous, 21 d’octubre del 2010

La Fundació Casal Jaume I la Safor-Valldigna denuncia la Diputació de València per publicar el mapa cultural de la província només en castellà

Ha enviat un escrit al Síndic de Greuges per vulnerar l'Estatut d'Autonomia i la Llei d'Ús del Valencià

La Fundació Casal Jaume I la Safor-Valldigna va enviar la setmana passada una queixa al Síndic de Greuges perquè la Diputació de València ha publicat només en castellà la web sobre el Mapa Cultural de la Província. Hui mateix ha enviat una altra queixa per la web sobre l'agenda cultural.

Aquesta situació lingüística és una discriminació en contra del valencià i dels seus parlants, la qual cosa contradiu l'Estatut d'Autonomia i la Llei d'Ús del Valencià.

Aquesta queixa també es va fer telèfon al mateix departament que ha elaborat el mapa cultural, en el qual apareix la Fundació Casal Jaume I de la Safor-Valldigna.

Una situació que es repeteix
Fa dos anys, la Diputació de València ja va discriminar una vegada més el valencià als seus escrits i webs. En la campanya "La Dipu te beca", tant la web com els documents informatius i d'inscripció estaven només en castellà. Enguany, la Diputació va corregir la situació, també gràcies a una queixa al Síndic de Greugues, i ha publicitat la campanya en les dues llengües oficials del nostre país.

Aquesta situació també s'ha donat en una altra administració. La web sobre la Grip A també va crear polèmica, ja que la web només estava en castellà. Al cap d'uns mesos, la Generalitat va rectificar i la va publicar en bilingüe.

NOTÍCIES RELACIONADES
El Casal denuncia la edición de un mapa sólo en castellano, publicada a Las Provincias (22/10/2010)

Levante (23/10/2010)