Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 25 d’abril del 2012

Dijous: La Plataforma per l'Ensenyament Públic de la Safor fa una crida a la mobilització

El col·lectiu anima la ciutadania a participar a les concentracions comarcals en defensa dels serveis públics que se celebraran aquest dijous, 26 d’abril, a Oliva, Gandia i Tavernes contra les retallades en els serveis públics “perquè les noves retallades proposades pel Ministre d’Educació van en detriment de la qualitat de l’ensenyament de l’alumnat”.

La Plataforma per l'Ensenyament Públic Safor-Valldigna i els cinc sindicats de la Funció Pública: UGT, CCOO, CSIF, FSES, INTERSINDICAL VALENCIANA convoquen per a aquest dijous, dia 26 d’abril, concentracions comarcals en contra de les retallades en els serveis públics a les tres principals poblacions de la comarca: a la plaça de Major de Gandia, a les 19 h; a Oliva, a partir de les 17.15 h, amb una marxa des del passeig Lluís Vives (correus) fins a la plaça de l’Ajuntament; i a Tavernes, a les 18 h, a la plaça de l’Ajuntament.

La Plataforma fa una crida a tota la ciutadania perquè participe de forma massiva en les concentracions contra les retallades en els serveis públics que s'estan aplicant a nivell valencià i estatal.
I és que a les retallades que estem patint al sistema educatiu valencià des del curs passat cal afegir la reducció del 22% dels Pressuposts Generals de l’Estat en matèria educativa, el decret-llei 1/2012 del País Valencià i els 3.000 milions d’euros de retallades que ha proposat el ministre Wert i que suposen una involució i un atac a l’escola pública.

La Plataforma s’oposa a les mesures proposades que es concreten en un augment del 20% de les ràtios, la no substitució de les baixes en els quinze primers dies, l’augment de les hores lectives del professorat, la reducció de l’oferta de modalitats de batxillerat als IES, la reducció o congelació dels complements salarials del professorat, la pujada de les taxes universitàries en més d'un 50%, juntament amb la reducció de gairebé un 12% del pressupost de beques que limita l'accés a la Universitat Pública a la gran majoria de ciutadans i ciutadanes, de nivells de renda mitjanes i baixes. Amb aquestes mesures ens trobarem amb centres educatius saturats d’alumnat, en primària amb ràtios de 30, en secundària, de 36 i en batxillerat, de 42, on el professorat veurà incrementades les hores lectives (en el seu horari laboral de 37 hores i mitja setmanals) en detriment de les hores de tutoria, atenció a pares i mares, programes de suport, coordinació, planificació, avaluació… Mesures que no van adreçades a disminuir la taxa de fracàs escolar, que a casa nostra està al voltant del 40%. L'increment de la ràtio als centres educatius pot provocar la desaparició d’altres.

Des de la Plataforma també demanen a Conselleria que faça efectives les beques de menjador i el transport escolar de la comarca que estan pendents de pagament i anima a les Ampes de cada centre que formalitzen reclamacions als respecte.

D’altra banda, ens oposem al nou esborrany de decret sobre plurilingüisme presentat pel Consell que considera que el valencià i el castellà estan en les mateixes condicions de normalitat lingüística i no reconeix el valencià com a llengua oficial que està en desequilibri. S’ha prescindit de tots els postulats pedagògics basats en la immersió lingüística que han demostrat els millors resultats acadèmics i de competència lingüística. Per això demanem a la Consellera d’Educació que tinga en compte el document presentat per tota la comunitat educativa sobre el Plurilingüisme i no apliquen el seu decret de manera unilateral.
D'igual manera, des de la Plataforma tampoc estem  d’acord amb l’acomiadament de les educadores que treballen en les escoletes infantils “que estan realitzant una excel·lent tasca educativa amb els xiquets i xiquetes de la ciutat” i demanen al govern de Gandia que mantinga el personal que actualment treballa a les escoletes municipals. Així mateix, exigim que es realitze el pagament dels sous del professorat de la Universitat Popular de Gandia.

Per aquestes raons, i en coherència amb el seguit de mobilitzacions que s’estan duent a terme contra aquesta política econòmica i de desmantellament dels serveis públics, les entitats que conformem la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic fem una crida a la ciutadania de la comarca a participar en les concentracions comarcals dels dijous 26 d’abril per tal d’aconseguir aturar aquesta política d’atac als serveis públics i als drets laborals i canviar-la per una aposta clara per millorar l’educació valenciana, la millor manera d'eixir de l’actual entorn de crisi econòmica.

MANIFEST