Divendres 26 de març
19.30 h Presentació del llibre "La huella de la bota" de Joan Cantarero
(Temas de Hoy, editorial Planeta)
Intervé Joan Cantarero, autor del llibre
Organitza Independentistes de la Safor
Sala de Conferències
19.30 h Presentació del llibre "La huella de la bota" de Joan Cantarero
(Temas de Hoy, editorial Planeta)
Intervé Joan Cantarero, autor del llibre
Organitza Independentistes de la Safor
Sala de Conferències
El nou treball del periodista valencià Joan Cantarero desvetlla la relació dels nazis refugiats a l'Estat espanyol i les formacions legals actuals de l'extrema dreta populista.
L'autor de "Los amos de la prostitución en España", que revel•lava la relació de l'extrema dreta espanyola amb el fosc món de la prostitució, presenta al Casal Jaume I el seu nou treball, "La Huella de la bota: de los nazis del franquismo a la nueva ultraderecha" (Temas de Hoy, Editorial Planeta), un imprescindible document que desgrana les organitzacions més actives, les estratègies dels partits neofeixistes i els personatges clau en la reorganització nazi a l'Estat durant el franquisme i fins a l'actualitat, com Otto Remer, Aribert Heim, Leon Degrelle, Fredrik Jensen o Theodor Souceck o Herbert Schaeffer.
Més enllà de la pàtina històrica, ofereix una radiografia rigorosa dels actuals líders de l'extrema dreta, que sota el discurs i context democràtic, tracten d'assaltar les institucions amagant les esvàstiques per enganyar l'electorat. Descriu també les rivalitats i l'odi entre diferents grups ultres, i els camuflatges d'algunes associacions nazis sota eufemismes ecologistes o culturals. Explica les darreres operacions policials contra grups neonazis com Hammerskin, Blood & Honour o Frente Anti Sistema i la relació d'alguns membres amb partits polítics ultres legals.
El llibre conté tota una sèrie de detalls inèdits a base de filtracions, de confessions, i de la pròpia experiència de l'autor, que porta anys investigant la màfia ultradretana a l'Estat espanyol. Cantarero explica que el discurs de les 'tribus urbanes' no serveix per explicar el problema dels grups ultres, i denuncia la indolència de l'Estat en aquesta matèria. En canvi, malgrat la impunitat que encara envolta l'activitat d'aquests grups, reconeix alguns avanços, com la creació d'una Fiscalia especial per delictes d'odi a Barcelona i Madrid, la sentència per associació il•lícita contra Hammerskin, o l'aplicació de l'agreujant de crim ideològic en l'assassinat de Carlos Palomino.
NOTÍCIES RELACIONADES
"Lo que vale contra los etarras también sirve para los neonazis" (Público)
Cantarero denuncia filtraciones policiales a la ultraderecha y la pasividad del Estado ante las bandas neonazis (Levante-Emv)
´Los genocidas de la SS viven aquí a cuerpo de rey´ (Levante-Emv)
Cantarero: "La investigació de les màfies de la prostitució ens va portar a l'extrema dreta" (L'Informatiu)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada