Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimarts, 2 de març del 2010

Dijous: Inauguració de l'exposició de Joan Franco



Dijous 4 de març
19.30 h Inauguració de l'exposició fotogràfica "Marines" de Joan Franco
L'import de la venda de les fotografies es destinaran a Haití. El preu s'ha d'acordar amb l'autor, al mòbil 657 065 195. Es podran retirar les fotografies amb el justificant de l'ingrés a qualsevol ONG que col•labore amb l'ajuda humanitària a Haití.
Sala de la Muralla
Oberta fins al 31 de març

JUAN LUIS FRANCO GARCIA, nascut a Gandia l’any 1.949. 

En la dècada dels anys 70 amb una rèflex Zenith comença el seu camí pel món de la fotografia com aficionat. És autodidacta. En la dècada dels anys 80 va adquirir una Cànon AE-1, càmera que ha usat fins a l’any 2004, passant en eixe mateix any a la fotografia digital.

Al setembre del 2004 i al febrer del 2005 va realitzar cursos de fotografia analògica en la UPG de Gandia, d’iniciació i perfeccionament amb el professor Nacho Francés. 

Ha participat en diverses exposicions col•lectives promogudes per l’Associació Fotogràfica la Safor. “La inexhaurible violència del ser” (Sala Coll Alas-Gandia, setembre-2007), “Dia del Llibre” (Sala Claustre de la Biblioteca, abril-2008), “l’Espai i el Temps” (Cafeteria Tano Carrer Puríssima, juny-2008), “LLig” (Sala Claustre de la Biblioteca, abril-2009) i “l’Herència Borgiana” (Sala Fotoespaigandia, desembre-2009).
Exposició col•lectiva junt amb Francesc Zubillaga i Suso Monrabal “Les Alqueries del terme”-Darrer testimoni de la Gandia rural, (Sala Claustre de la Biblioteca Central, patrocinada per l’Ajuntament de Gandia, desembre-2008).

I ha exposat tres treballs individuals “Les llums de l’Albufera” – (Sala 2n pis Casa de la Marquesa, desembre-2006), posteriorment esta exposició va estar a Villalonga (Casa de Cultura, octubre-2007) i a Ontinyent Barri de Sant Rafael a l’octubre del 2008, l’exposició “Fira” (Cafeteria Tano Passeig, desembre-2008) i l’actual exposició “Marines” (Sala de la Muralla – Casal Jaume-I, març-2010).
Totes estes fotografies han sigut realitzades amb càmeres Rèflex Digital.

És podria definir de l’estil del fotògraf com “realista”. Cerca la major nitidesa i realisme en les exposicions. Tracta així de comunicar l’escena tal qual s’està desenrotllant en eixe moment, sense distorsions, amb naturalitat i tractant de transmetre l'“ànima” del paisatge, persona/persones o l'objecte fotografiat
La fotografia realista no suggereix…. És el que és. El moment irrepetible captat en eixe instant. Eternitzar la bellesa del moment.

Les imatges han sigut retocades únicament en brillantor, contrast i exposició, i unes poques quant a llums i ombres, igual que s’hagueren pogut treballar en qualsevol laboratori fotogràfic. En algunes exposicions s’ha usat un filtre polaritzador.