Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 9 de desembre del 2009

Dijous: presentació del llibre "Participar"

Dijous 10 de desembre
19.30 h Presentació del llibre "Participar. Com incidir en les decisions que afecten el territori".

Editat per Institut del Territori i 3i4, 2009.
Hi intervenen:
Roger Cremades, enginyer forestal, consultor i formador en medi ambient
José Vicente Sánchez, geògraf, vice-president del Col•legi de Geògrafs de la Comunitat Valenciana. Membre del comité assessor del llibre.
Sala de Conferències




Participar. Com incidir en les decisions que afecten el territori és el primer de la col•lecció Accions pel Territori, una sèrie que té com a objectius proporcionar les eines per a convertir la societat civil en una ciutadania activa, participativa, sensible i compromesa en el futur del seu territori.
La col•lecció, editada conjuntament entre l’Institut del Territori i Edicions Tres i Quatre, contemplarà qualsevol aspecte per millorar la preservació de l’entorn i per crear un lligam identitari entre la població i l’espai geogràfic que habita.

Participar. Com incidir en les decisions que afecten el territori presenta els instruments reglats de participació, alhora que no deixa de citar tots aquells mitjans no reglats als quals, però, la societat té tot el dret d’emprar (manifestació, etc.). El tractament i l’exposició de les eines formals s’ha basat en la claredat i en un estil directe, per tal de fer-les assequibles a entitats i individus amb qualsevol nivell de coneixement del tema.
Igualment, aquesta obra contempla les eines reglades de participació des de l’especificitat legislativa de tres territoris (País Valencià, Catalunya i Illes Balears) i en subratlla les diferències per a la seua aplicació.