Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

divendres, 20 de juny del 2008

Els socialistes valencians centrats en el “que hay de lo mío”

Josep Torrent, delegat d'El País CV, va explicar al Casal Jaume I de Gandia quan i per què els socialistes van perdre la relació amb la societat valenciana. Segons Torrent, aquesta falta de sintonia entre partit i societat comença en 1995 quan perden la Generalitat Valenciana, llavors el PSPV blinda les persones de l'aparell del partit en les Corts i les Diputacions. “L'aparell del partit es refugia en les institucions i la major preocupació comença a ser a “que hay de lo mío”, va aclarir Torrent.

El periodista Josep Torrent va explicar que el PP de Francesc Camps és un partit que transmet modernitat, emotivitat i victimisme davant de Madrid. Cosa que el PSPV no ha sabut fer des de 1995. Per contra, actualment en el PSPV no hi ha estratègia política ni lideratge. A més, segons Josep Torrent, J. Ignasi Pla tenia un missatge variable sense una línies clares d'actuació.

Un dels altres problemes del PSPV ha estat dependre massa de Madrid. Torrent va explicar que Joan Lerma no va saber plantar cara a dos problemes que van afectar directament els valencians: la construcció de l'autovia A3 i la implantació dels mòduls per als professionals liberals, va va minvar el graner de vot socialista.

En estos moment ha passat alguna cosa pareguda. L'exministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, va derogar el Pla Nacional Hidrològic sense una alternativa política per al País Valencià. “Pareix que a Madrid el País Valencià interessa molt poc”, va concloure el periodista d'El País.

Perquè els socialistes valencians recuperen la confiança de la societat, Josep Torrent va donar dos consells per a després del Congrés: un canvi generacional amb cares noves i pensar més en els ciutadans i menys en l'aparell del partit.