Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 30 de gener del 2012

La novel•la negra, una eina per a retretar la societat actual

El Casal Jaume I de Gandia va acollir un nou acte del cicle "De tu a tu" del grup d'escriptors Saforríssims. Aquesta vegada el tema central va ser la novel•la negra valenciana, amb uns convidar de primer ordre com Joan Pla, Vicent Usó i Gregori Royo.

L'escriptor Vicent Usó va explicar que la novel•la negra sempre ha esta en la primera línia de la literatura perquè té una gran capacitat per explicar la societat on vivim i per entrar en el rerefons social. A més, arbitra estratègies narratives pe enganxar i sorprendre els lectors.

Vicent Pla, autor de Don Fabrizzio, creu que amb la novel•la negra descobrim la dobla cara de cada persona, ens serveix per endinsar-nos en les personalitats que amaguem. Gregori Royo pensa que aquest tipus de narrativa té una càrrega d'humor molt important.

Acció Cultural crea un grup per a promoure els intercanvis entre instituts valencians i catalans

Notícia del Levante (28/01/2012):

La Secció d'Ensenyament d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha organitzat el proper dissabte 18 de febrer a Gandia una jornada dedicada a perfeccionar els recursos per ensenyar. La iniciativa, segona que fa ACPV, vol oferir al professionals del ram aportacions didàctiques innovadores per millorar-ne la seua tasca. En la primera el mestres participants oferiren interessants aportacions sobre les noves tecnologies aplicades a l'ensenyament. En aquesta segona, s'oferiran mostres i experiències d'intercanvis entre instituts valencians i catalans. Fonts de l'entitat apunten que "conèixer-nos és una manera d'ajudar-nos a ser el que som i que volem continuar sent".

ACPV destaca que a més de perseguir una millora en la formació del professorat, vol ser "solidària amb els ensenyants que ara pateixen la dalla econòmica. Es veu que l'ensenyament s'ha convertit en el punt de mira, i no per a fer-ne la base d'una recuperació social, sinó per fer-li pagar els mals que ha perpetrat una administració balafiadora dels nostres recursos. La mateixa que ha multat ACPV amb 800.000 euros pel gran delicte de facilitar la comunicació entre els ciutadans catalanoparlants".
Acció Cultural del País Valencià fa una crida als professionals de l'ensenyament per a que, independentment d'altres accions de protesta pels retalls, es comprometen "amb la seua tasca, amb la llengua i amb el País. Necessitem crear, per al professorat, espais de formació alternatius als institucionals que permeten avançar cap el sistema educatiu que volem".

La jornada dedicarà el matí a conéixer experiències en curs amb treballs i ponències com ara "Ensenyament de i en català, immersió lingüística, als territoris de parla catalana" (Pere Mayans), "La improvisació oral com a base d'un intercanvi educatiu" (I. Llauró i A. Torrenyo), "Com sona l'ESO" (E. Carpí i J. Alcover), "Proeso, intercanvi de corals i de mestres de música" (À. Rabasa), "El pols de la llengua als Països Catalans" i "Jornada d'intercanvi a Tortosa (P. Mayans)".

Finalment, ACPV presentarà una plataforma d'intercanvis per a facilitar als instituts valencians i catalans el contacte, així com propostes d'activitats conjuntes.

PROGRAMA DE LA JORNADA

FITXA D'INSCRIPCIÓ (jornada gratuïta)

dimecres, 25 de gener del 2012

La Plataforma en defensa de l´Ensenyament Públic Safor -Valldigna i la Junta de Personal del Departament de Salut de Gandia convoquen una manifestació el dia 1 de febrer

La manifestació començarà a les 18:00 hores des del Passeig de les Germanies núm. 71 (Hospital de Gandia), Passeig Germanies, carrer Major, carrer Joan Andrés i plaça Major per dir:
- NO a les retallades en els serveis públics
- No a les retallades en educació.
- Depuració de les responsabilitats en el consell.

Des de la Plataforma en Defensa per l’Ensenyament Públic Safor- Valldigna integrada per Associacions i col•lectius (Escola d'Estiu Marina Safor, ACPV, Col•lectiu de Mestres de la Safor, Ampes Gandia, Escola Valenciana, Independentistes de la Safor, Grup de Danses Roda i Volta, 15M, Consell de Joves de Gandia, Joves de Xeraco, Independence Gay, CLGS Safor, Fundació Casal Jaume I la Safor-Valldigna, Plataforma pels Pobles de la Safor) els Sindicats (STEPV, CGT PV, CCOO PV, UGT) i els Grups Polítics (EUPV, Els Verds del PV, PSPV-PSOE, Bloc Jove, BLOC-Compromís, Nacionalistes de la Valldigna, ERPV, Iniciativa del Poble Valencià, Nuevo Espacio Ciudadano, Joves Socialistes de Gandia) fem una valoració positiva de la implicació de la comunitat educativa de la  comarca que va eixir en protesta en contra de les retallades en la manifestació del 21 de gener per demanar més inversió, més qualitat, més valencià i més dignitat per l’escola pública i animem a implicar-se tota la comunitat educativa en les actuacions que s’estan realitzant en els centres: dilluns de dol, concentracions els dijous, tancament als centres…

A hores d’ara, el sistema educatiu està patint retallades continues i progressives de personal docent i de recursos materials que fan cada dia més difícil el poder atendre la diversitat de l’aula. Hem d’arribar a una simbiosi el professorat i les famílies per encetar un canal de comunicació des dels centres i els AMPES i convocar assemblees en les quals participe tota la comunitat educativa per parlar i informar de com estan afectant  les retallades que l’administració autonòmica està aplicant des del curs passat que afecten a l’aprenentatge de l’alumnat  i de les actuacions de mobilitzacions previstes a nivell de País, comarca i centre per tal de saber que anem tots i totes junts en la lluita per un sistema educatiu de qualitat per al nostres fills i filles i de tota la ciutadania.

Des de la Plataforma per l’Ensenyament Públic Safor-Valldigna hem creat un Facebook  on anem publicant  la previsió de mobilitzacions en els sector educatiu, les actuacions de la comarca i les noticies d’actualitat dels centres educatius:
http://ca-es.facebook.com/pages/Plataforma-per-lEnsenyament-p%C3%BAblic-de-la-Safor-Valldigna/294440557253644

D’altra banda, des de la Plataforma demanen al Govern Municipal una continuïtat en el Programa d’Atenció a l’Alumnat consolidat i amb un bon funcionament i resultats a la ciutat de Gandia per tractar les necessitats del centres d’absentisme escolar i l’assessorament a famílies i professorat.

També donem suport a totes les iniciatives de aquelles persones que estan lluitant per evitar la privatització de les escoletes públiques de la ciutat.

dimarts, 24 de gener del 2012

L'escriptor Vicent Usó també estarà dissabte a Gandia per a parlar de la novel·la negra actual

Dissabte 28 de gener
CICLE DE TU A TU
12 h Xarrada sobre la novel·la negra valenciana
Amb Joan Pla, autor de "Don Fabrizzio i un cadàver al Prince Building"
i Vicent Usó, autor de "La mà de ningú"
Presenta Gregori Royo, escriptor i membre de Saforíssims
Sala de Conferències
Organitza Saforíssims i la Fundació Casal Jaume I

La mà de ningú: La vida és molt tranquil·la en aquell poble del nord de França. Un matí de novembre, però, un pagès de setanta-sis anys, antic combatent a la guerra d’Indoxina, troba una mà amputada enmig d’un camí rural. Una mà que ningú no sap com hi ha anat a parar. A partir d’aquesta troballa macabra, s’inicia una història que anirà creixent amb la intervenció d’altres personatges: un transportista que conversa tot el dia amb una amant imaginària, un immigrant senegalès que ven pel·lícules al carrer, una okupa que fa malabars, un metge vidu amb dues filles petites... Vides senzilles que amaguen totes algun secret i que es veuen transformades, de sobte, per una trama criminal.


dilluns, 23 de gener del 2012

Joan Pla, dissabte al Casal Jaume I

Dissabte 28 de gener
CICLE DE TU A TU
12 h Xarrada sobre la novel·la negra valenciana
Amb Joan Pla, autor de "Don Fabrizzio i un cadàver al Prince Building"
i Vicent Usó, autor de "La mà de ningú"
Presenta Gregori Royo, escriptor i membre de Saforíssims
Sala de Conferències
Organitza Saforíssims i la Fundació Casal Jaume I

L’aparició d’un cadàver al pàrquing d’un edifici senyorial alçarà un gran aldarull a la comarca, especialment perquè el cos correspon al d’un regidor i diputat provincial, amb competències en Obres Públiques. Una novel·la negra que farà que qualsevol que seguisca, encara que mínimament, la política valenciana, acabe amb el dubte de si la història està basada o no en fets reals.


dilluns, 9 de gener del 2012

Dissabte: Feliu Ventura a Pedreguer

Música i lletra. Feliu Ventura
Dissabte 14 de gener a les 20:00h. a l'Espai Cultura (antic cinema)
Carrer Mestre Serrano, 33 de Pedreguer.
Organitza: Casal Cultural Jaume I Pedreguer
Entrades: 8€.  A la venda al Casal de Pedreguer, Carrer de València, 12. Reserves: 629685467

dimarts, 3 de gener del 2012

Venda d'entrades de Xavi Castillo a Bellreguard

Dissabte 7 de gener
Actuació de Xavi Castillo: HAMLET, AIXÒ HO PAGUE JO!
22.30 h Casa de la Cultura de Bellreguard

VENDA D'ENTRADES AL CASAL JAUME I, 12 €