Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 30 de gener del 2012

Acció Cultural crea un grup per a promoure els intercanvis entre instituts valencians i catalans

Notícia del Levante (28/01/2012):

La Secció d'Ensenyament d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha organitzat el proper dissabte 18 de febrer a Gandia una jornada dedicada a perfeccionar els recursos per ensenyar. La iniciativa, segona que fa ACPV, vol oferir al professionals del ram aportacions didàctiques innovadores per millorar-ne la seua tasca. En la primera el mestres participants oferiren interessants aportacions sobre les noves tecnologies aplicades a l'ensenyament. En aquesta segona, s'oferiran mostres i experiències d'intercanvis entre instituts valencians i catalans. Fonts de l'entitat apunten que "conèixer-nos és una manera d'ajudar-nos a ser el que som i que volem continuar sent".

ACPV destaca que a més de perseguir una millora en la formació del professorat, vol ser "solidària amb els ensenyants que ara pateixen la dalla econòmica. Es veu que l'ensenyament s'ha convertit en el punt de mira, i no per a fer-ne la base d'una recuperació social, sinó per fer-li pagar els mals que ha perpetrat una administració balafiadora dels nostres recursos. La mateixa que ha multat ACPV amb 800.000 euros pel gran delicte de facilitar la comunicació entre els ciutadans catalanoparlants".
Acció Cultural del País Valencià fa una crida als professionals de l'ensenyament per a que, independentment d'altres accions de protesta pels retalls, es comprometen "amb la seua tasca, amb la llengua i amb el País. Necessitem crear, per al professorat, espais de formació alternatius als institucionals que permeten avançar cap el sistema educatiu que volem".

La jornada dedicarà el matí a conéixer experiències en curs amb treballs i ponències com ara "Ensenyament de i en català, immersió lingüística, als territoris de parla catalana" (Pere Mayans), "La improvisació oral com a base d'un intercanvi educatiu" (I. Llauró i A. Torrenyo), "Com sona l'ESO" (E. Carpí i J. Alcover), "Proeso, intercanvi de corals i de mestres de música" (À. Rabasa), "El pols de la llengua als Països Catalans" i "Jornada d'intercanvi a Tortosa (P. Mayans)".

Finalment, ACPV presentarà una plataforma d'intercanvis per a facilitar als instituts valencians i catalans el contacte, així com propostes d'activitats conjuntes.

PROGRAMA DE LA JORNADA

FITXA D'INSCRIPCIÓ (jornada gratuïta)