Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimarts, 23 d’octubre del 2012

Concepció històrica global de la Safor

El passat divendres la Fundació Casal Jaume I Safor-Valldigna va presentar un llibre de referència per a entendre la història de la Safor. Es tracta de “La Safor. Geografia i Història de la comarca” d'Abel Soler, publicat per la Mancomunitat de Municipis de la Safor. La presentació i el debat posterior fou conduït per l'historiador Carles Miret.

Abel Soler va nàixer a Albaida el 1972. Es llicencià en Geografia i Història per la Universitat de València i és conegut sobretot per la seua activitat al front de diverses empreses i cooperatives de serveis culturals des dels quals ha dut a terme una ingent campanya d'investigació arxivística i d'assessorament històric i, sobretot, de divulgació de la història local d'un bon grapat de pobles i barris de la Safor i de la resta de les comarques centrals valencianes.

Aquesta nova entrega suposa una síntesi interpretativa de tot el seu treball aplegat a la Safor. És evident que la nostra comarca comptava amb una sèrie d'importants estudis des dels anys 70, amb iniciatives com la de la revista Ullal dirigida pel medievalista Ferran Garcia-Oliver, l'irrepetible i coral Llibre de Safor o el llibre d'Història de la Safor de Jesús Alonso. Però sens dubte, aquesta entrega estableix un abans i un després, per la seua magnitud, sobre la concepció històrica global de la nostra comarca.