Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 5 d’octubre del 2011

“Som País Valencià, volem decidir” serà el lema de la manifestació del 9 d’Octubre

El fill d’Enric Valor llegirà el manifest final amb motiu del centenari de l’escriptor

La Comissió9 d’Octubre ha presentat avui la manifestació que recorrerà València el diumenge 9, que eixirà de la Plaça de Sant Agustí a les 18 h. i acabarà en el Parterre, davant de l’estàtua del Rei En Jaume, com a homenatge al fundador del País Valencià.

La manifestació té enguany com a lema “País Valencià, volem decidir”, i el manifest de la convocatòria (vegeu document annex) parteix de la realitat (“la més profunda crisi econòmica i política des de la transició”) per afirmar la voluntat dels valencians en que siga respectat el nostre dret de decidir davant les necessitats que el país enfronta.

El fet és que les entitats, sindicats i partits que formem la Comissió hem aconseguit construir consensos socials entorn de la llengua i la cultura, i les polítiques econòmiques, socials i territorials (que es concreten en que la majoria absoluta dels valencians estan avui d’acord en poder veure TV3, poder matricular els seus fills en l’escola en valencià sense impediments, que l’administració pública valenciana tinga personal suficient que complesca el requisit lingüístic, que es faça realitat el corredor mediterrani i es normalitze la relació amb Catalunya, que la creació de treball siga la prioritat de la política econòmica, que es mantinga l’estat de benestar...). Tots aquests consensos apleguen al seu voltant persones i sectors d’ideologies i opcions electorals molt diferents, però signifiquen punts de trobada de la societat valenciana que el Govern de tots els valencians ha de respectar i acceptar com a base de la seua política, enlloc d’intentar imposar polítiques contràries a aquestes majories socials.

I tots aquests consensos impliquen, primer, una profunda interrelació entre la política lingüística, cultural i identitària amb la política econòmica, social i territorial, conformant un camí possible per a superar la crisi i enfortir la cohesió social i la identificació dels ciutadans amb les institucions. Segon, una voluntat decidida de no acceptar decisions imposades, sinó de reclamar diàleg i polítiques concertades amb cadascun dels sectors implicats. I, tercer, una esperança de canvi.

Nota: La Comissió 9 d’Octubre està formada per Acció Cultural del País Valencià ACPV, Ca Revolta, Federació d’Escola Valenciana FEV, Societat Coral El Micalet, Valencians pel Canvi, CCOO-PV, Intersindical Valenciana, UGT-PV, Bloc, Els Verds del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià ERPV, Esquerra Unida del País Valencià EUPV, Iniciativa del Poble Valencià IPV, Partit Socialista d’Alliberament Nacional PSAN

Manifest 9 d'Octubre PDF