Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 13 de setembre del 2010

Divendres 17 de setembre: Inauguració de l'exposició de David Marqués

Divendres 17 de setembre 
20 h Inauguració de l'exposició de pintura de David Marqués
Sala de la Muralla

Al meu amic i senyor Marquès,

Fa ja més de quatre anys que conec a David i en tot aquest temps he pogut anar observant la trajectòria que ha dut aquest amic meu, i és que, si per alguna cosa es caracteritza David, és precisament per la seua serietat i el seu ferm temperament. Les persones properes a ell sabem de sobres que darrere d'eixa serietat s'amaga una persona molt afectuosa i compromesa amb el seu treball.

Aquest artista emergent procedent de la localitat de Xeraco, ens mostra una part de la seua obra en la qual podrem observar un resum del que ha estat la seua trajectòria i evolució al llarg d'aquests anys. La constància, la persistència, el fet d'exterioritzar els seus pensaments d'una manera pròpia sense deixar-se influenciar per la resta de companys, ha dut David a trobar el seu propi llenguatge per a poder expressar-se lliurement amb la pintura.

En els seus treballs ens trobem a Picasso i la seua època blava, a Juan Gris, a Oswaldo Guayasamín i per descomptat, a Juan Barberá, que va ser professor seu de pintura en la facultat de Belles Arts de València, artista molt significatiu en el treball de David. Aquests són alguns dels referents clars que aquest artista valencià pren com punt de partida.

Es tracta d'una selecció d'obres tant pictòriques com gràfiques. En tots els treballs trobem elements en comú com rostres deformats, gammes molt reduïdes de color en les quals únicament un és el predominant, traços molt gestuals, i per descomptat, una estètica molt allunyada d'un fàcil efectisme.

Davant tota la seua obra exposada, David es mostra tal com és, no pretén fer-nos arribar cap altra cosa als espectadors més que donar-se a conèixer a si mateix, i personalment cree que amb la seua sinceritat ho ha aconseguit amb escreix.

No hem d'oblidar que aquest és encara el començament de la prometedora carrera que David ens presenta i espere que continue de la mateixa manera que ho ha estat fent fins a ara perquè puguem seguir en directe la carrera d'aquest nou artista revelador.

Enhorabona David!

Inés Navarro Camallonga