Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimecres, 23 de juny del 2010

ACPV LLIURA LES SIGNATURES A LA JUNTA ELECTORAL CENTRAL

Avui, dimarts 22 de juny de 2010 Acció Cultural ha lliurat a la Junta Electoral 85 caixes amb un total de 651.650 signatures. D'aquesta manera la xifra total supera en un 30% el mínim de 500.000 signatures demanades per que entren a tràmit el projecte de llei que impulsa la ILP Televisió sense fronteres.

Les signatures les han presentat: Eliseu Climent, president d’ACPV; Julian Garcia Candau, periodista, Enric Garcés, advocat i assessor del president xilé Salvador Allende; Joan Genovés, pintor i Ignasi Riera, escriptor i polític

Per tant, pel que fa a la distribució territorial cal destacar que, del total, més del 90% és dels Països Catalans. I en segon lloc també s'ha de destacar la participació del País Valencià pel que fa al conjunt dels territoris ja que té el percentatge més elevat respecte la relació signatures/electors: això vol dir  que la reclamació de la continuïtat de la TV3 al País Valencià és àmpliament compartida per una majoria social que inclou totes les sensibilitats polítiques.

El balanç de la campanya de la recollida de signatures no pot ser qualificat sino d'èxit tant en el sentit qualitatiu com en el sentit que cadascuna d'aquestes signatures implica un compromís molt més gran que l’assistència a un acte puntual.

Acció Cultural del País Valencià vol donar l'enhorabona a totes les persones i organitzacions que han col·laborat activament en aquesta campanya de recollida de signatures: aquest èxit ha estat possible gràcies als 2.830 fedataris, a tots els sindicats, a totes les associacions culturals, esportives, penyes del barça, partits polítics i persones que a títol personal i de forma voluntaria han col·laborat amb el seu esforç.

Ara, la Junta Electoral ha de comunicar a la Mesa del Parlament espanyol la validesa de les signatures i d'aquesta manera iniciar el procés de tràmit parlamentari per tal d'aconseguir l'aprovació del projecte de llei.

Acció Cultural del País Valencià considera que els ciutadans dels Països Catalans han fet possible aquesta iniciativa amb la seua implicació i, a partir d'ara, l'èxit del tràmit parlamentari depén dels partits polítics amb representació al Parlament de Madrid i per això en aquest sentit fa una crida per que estiguen a l'alçada.