Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dijous, 22 d’abril del 2010

Intermón pels drets de les dones

El voluntari d'Intermón Gandia, Antoni Martí, va fer un recorregut històric i didàctic sobre el procés de implantació en la societat dels conceptes de la llei i la justícia i finalment del Drets Humans en la quarta conferència sobre Drets Humans i Societat Civil que organitza el Casal Jaume I. Breument els ha resumit un per un, arribant a la necessitat d´acció que ha sigut expressada en els anomenats Objectius del Mil•lenni, com l'objectiu de reduir la mortalitat infantil i combatre la malalties infeccioses.

Antoni Martí va explicar que "la Declaració Universal dels Drets Humans no té eficàcia obligatòria sinó moral, i en conseqüència és una ètica assumida per Intermón-Oxfam i que portada a la pràctica en les seues actuacions".

Susanna Pérez, juntament amb Antoni Martí, van parlar de les tasques de la seua organització, resumint-les en cinc apartats:
- La acció humanitària.
- Serveis socials bàsics.
- Justícia econòmica.
- La ciutadania i la governabilitat
- Els drets de les dones.

Per a destacar aquest últim apartat, van fer una lectura dramatitzada d´un text amb temàtica reivindicativa sobre els drets de les dones.

Minuts abans de tenir lloc la conferència, membres d'Intermón-Oxfam van facilitar al públic una publicació informativa sobre la seua organització. Per la seua part, la Fundació Casal Jaume I va repartir còpies de la Declaració Universal dels Drets Humans.