Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

divendres, 30 d’octubre del 2009

El Govern Valencià ha requerit a Acció Cultural del País Valencià a tancar el repetidor que emet el senyal de TV3 a València i l’Horta

Tal com alguns mitjans de comunicació avançaven ahir que era la intenció de la Generalitat Valenciana, aquest matí s’ha personat un funcionari de la Generalitat Valenciana a la seu central d’ACPV, i ha comunicat a l’entitat l’ordre de cessament de les emissions de TV3 i de tancament del repetidor de Perenxisa, en un termini màxim de 10 dies hàbils a partir del dia d’avui. Passat aquest període se’ns ha comunicat que la Generalitat procedirà al tancament forçós i deixarà sense cobertura a les comarques de l’Horta, part del Camp de Morvedre, Camp de Túria, Foia de Bunyol i Ribera Alta i Baixa (es veurien afectats uns 1.300.000 habitants).

ACPV torna a demanar una vegada més al Govern Valencià que no procedisca a executar el tancament del repetidor, i continuar amb la seua política de censura i de tancament d’una televisió pública, amb el que implica d’agressió contra la llibertat d’informació, la llibertat d’expressió i la llengua i la cultura catalanes.

Dissortadament, però, ACPV continua constatant que l’actual Govern Valencià no ha tingut mai cap intenció de signar un acord de reciprocitat amb el Govern català per a que les emissions de Canal 9 arriben a Catalunya i les de TV3 al País Valencià.

L’única intenció del Govern Valencià és aconseguir del govern espanyol un tercer multiplex amb la falsa coartada que el necessitava per fer arribar la emissió de TV3 al País Valencià, quant aquesta podia passar per qualsevol dels canals lliures que la Generalitat Valenciana té en el segon multiplex concedit.

Els fets demostren que l’única possibilitat d’aturar el tancament de la xarxa de TV3 al País Valencià és aconseguir les 500.000 signatures de la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió sense Fronteres” que faran possible el projecte de llei estatal que done cobertura a aquestes emissions.