Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dimarts, 23 d’octubre del 2012

Concepció històrica global de la Safor

El passat divendres la Fundació Casal Jaume I Safor-Valldigna va presentar un llibre de referència per a entendre la història de la Safor. Es tracta de “La Safor. Geografia i Història de la comarca” d'Abel Soler, publicat per la Mancomunitat de Municipis de la Safor. La presentació i el debat posterior fou conduït per l'historiador Carles Miret.

Abel Soler va nàixer a Albaida el 1972. Es llicencià en Geografia i Història per la Universitat de València i és conegut sobretot per la seua activitat al front de diverses empreses i cooperatives de serveis culturals des dels quals ha dut a terme una ingent campanya d'investigació arxivística i d'assessorament històric i, sobretot, de divulgació de la història local d'un bon grapat de pobles i barris de la Safor i de la resta de les comarques centrals valencianes.

Aquesta nova entrega suposa una síntesi interpretativa de tot el seu treball aplegat a la Safor. És evident que la nostra comarca comptava amb una sèrie d'importants estudis des dels anys 70, amb iniciatives com la de la revista Ullal dirigida pel medievalista Ferran Garcia-Oliver, l'irrepetible i coral Llibre de Safor o el llibre d'Història de la Safor de Jesús Alonso. Però sens dubte, aquesta entrega estableix un abans i un després, per la seua magnitud, sobre la concepció històrica global de la nostra comarca.

dilluns, 22 d’octubre del 2012

25O: Marxa per l'educació pública

25 d'octubre, a les 19 h, concentració a l'IES Ausiàs Marc i posterior marxa pel passeig de les Germanies fins a la plaça Major de Gandia.

Estudiants en Acció demanen "STOP" a les retallades de Mariano Rajoy i J.I. Wert a l'educació pública i el futur dels nostres fills!

Si d'alguna manera t´han afectat L´AUGMENT DE L´IVA, LES RETALLADES EN SUBSIDIS I AJUDES, EN LA SANITAT, LES BEQUES, L´EDUCACIÓ I ELS SOUS PÚBLICS, alça la teua veu contra els que NO ENS REPRESENTEN!

No deixes que et manipulen, t´exploten i et roben!

e-mail: EstudiantsLaSafor@gmail.com
Twitter: @en_accio
Hashtag: #25OPrenemGandia

dimarts, 16 d’octubre del 2012

Dijous: presentació del documental "Algèria, el meu país"

El proper dijous 18 d'octubre tindrà lloc la presentació del documental "Algèria el meu país", una producció d'INFO TV, que ha comptat entre d'altres institucions amb el suport del CEIC Alfons el Vell.

A la presentació de la primera part del documental hi haurà la intervenció de Joan Muñoz, conseller del CEIC i promotor teatral i de Juli Esteve, director del documental.

Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, Gandia. A les 20h.

dilluns, 8 d’octubre del 2012

Fotografies del Correllengua 2012

FOTOS ESTER MAYQUEZ FOTOS DE MÍRIAM MELO

La flama de la llengua recorre els carrers de Gandia

El Correllengua reúne a más de 1000 personas en Gandia, publicat a Las Provincias (06/10/2012)


Levante (06/10/2012)

Un 9 d'Octubre en solidaritat amb els treballadors de Canal 9 i en homenatge a Fuster

Veure notícia

El dimarts 9 d’Octubre, diada del País Valencià (commemorem l’entrada de Jaume I en la ciutat de València i el naixement del País Valencià), hi ha previstes dues convocatòries per reafirmar la identitat dels valencians i reclamar un futur digne, de respecte als nostres drets nacionals i socials. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) us anima a participar-hi activament.

La Comissió 9 d’Octubre, de la qual forma part Acció Cultural del País Valencià, us convoca a la tradicional manifestació de caràcter festiu i reivindicatiu, que enguany estarà encapçalada pel lema ‘El País Valencià és el futur’. Partirà de la plaça Sant Agustí de València, a les 18.00h.

La celebració continuarà amb un homenatge a Joan Fuster, a les 21.00h, a la Societat Coral el Micalet.

divendres, 5 d’octubre del 2012

dimarts, 2 d’octubre del 2012

Recollida de les recompenses del Verkami

Tot i que encara podeu fer aportacions fins dijous, dia 4 d'octubre, els i les mecenes que ho desitgeu podreu recollir les vostres recompenses el mateix dijous 4 d'octubre de 17 a 20 hores, al primer pis de la Fundació Casal Jaume I.

El divendres 5 d'octubre, dia del Correllengua, també podreu recollir les vostres recompenses de 17 hores a 19:30 hores, al primer pis de la Fundació.

Aquelles persones que no puguen recollir les recompenses en cap d'aquests dies, us enviarem un correu per tal de dir-vos quin dia de la setmana vinent podreu fer-ho.

HO HEM ACONSEGUIT! HEM RECOLLIT 3.000 € A TRAVÉS DEL VERKAMI I DE DONACIONS DIRECTES DE MÉS DE 150 PERSONES I COL·LECTIUS.
GRÀCIES!