Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dijous, 30 de juny del 2011

Unes 500 persones diuen "Sí al valencià" a la Safor




Convocades per la Plataforma per l'Ensenyament Públic de la Safor, unes 500 persones es van reunir dimecres 29 de juny a la vesprada davant de l'Ajuntament de Gandia per a dir "Sí al valencià, no a les retallades".

Vicent Gràcia, d'Escola Valenciana, va ser l'encarregat de llegir el manifest. Gràcia va dir que "el sistema de línia única tal i com es planteja pel Consell no té precedents avaluats a nivell internacional i significa a la pràctica la pèrdua de capacitats lingüístiques dels alumnes", i va convidar "tota la societat valenciana a oposar-s'hi i fer sentir la seua veu a favor d'un model lingüístic de consens, fet amb criteris pedagògics i de qualitat i amb un paper protagonista del valencià a l'ensenyament com a garantia de plurilingüisme i oportunitats de futur. Sí al valencià, sí al plurilingüisme, sí a la qualitat!"

MANIFEST DE LA CONCENTRACIÓ

VÍDEO 2



NOTÍCIES RELACIONADES
Más de 200 personas dicen 'sí al valencià', Las Provincias (30/06/2011)
500 personas se concentran en Gandia contra los recortes en educación y por el valenciano, Gente de la Safor (30/06/2011)
La Safor dice 'Sí al valencià', Safor Guia (29/06/2011)

divendres, 24 de juny del 2011

La Plataforma per l'Ensenyament Públic de la Safor es mobilitza contra les retallades i el decret que elimina les línies en valencià

Hui en roda de premsa, la Plataforma per l'Ensenyament Públic de la Safor, constituïda fa dos anys per partits polítics, sindicats, Ampes i associacions culturals, ha anunciat que es mobilitzarà per a frenar les retallades anunciades per la Conselleria d'Educació en l'ensenyament. També ha criticat el decret que elimina les línies en valencià dels centres educatius i que tan bons resultats ha donat.

La Plataforma ha desmuntat alguns punts del decret, ja que no aconsegueix el plurilingüisme, sinó reduir l'ensenyament d'assignatures en valencià.

La Plataforma ha anunciat que hi haurà una concentració dimecres 29 de juny a la Plaça Major de Gandia, el mateix dia que es reuneix la mesa tècnica d'ensenyament composada per sindicats i Conselleria d'Educació.

La Plataforma també ha donat suport als cinc centres educatius de la Safor que ja han iniciat mobilitzacions contra les retallades i a favor del valencià. (2 centres a Oliva, 1 a Gandia, 1 a Bellreguard i 1 a Tavernes de la Valldigna).

VEURE VÍDEO DE LA RODA DE PREMSA

NOTÍCIES RELACIONADES
La Safor puede perder 100 profesores, Gente de la Safor (03/06/2011)
50 maestros atentos al tijeretazo, Las Provincias (25/06/2011)
Sí al valencià, no a les retallades, Ràdio Gandia (24/06/2011)

dimecres, 22 de juny del 2011

Divendres: Rebrotada Popular a Rafelcofer

Estimats amics,

ens complau convidar-vos a la III Rebrotada Popular, que aquest anys consistirà en el concert que oferirem el 24 de juny, a les 20:30 h a l'auditori de Rafelcofer.

Aquest acte s'inclou en les activitats programades per a la setmana cultural de Rafelcofer. Hem preparat un concert on podreu escoltar des de pas dobles, marxes mores i cristianes, cant d'estil, fins a noves composicions.

VOS ESPEREM!!!!!!

+ info

dijous, 16 de juny del 2011

ACCIÓ CULTURAL SE SUMA A LA CONVOCATÒRIA DE MANIFESTACIÓ PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC, DE QUALITAT I EN VALENCIÀ

L'entitat participarà en la manifestació de dissabte vinent amb pancarta pròpia

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va participar en la roda de premsa que ahir dimecres 15 de juny va fer la Plataforma per l’Ensenyament Públic a la seu de FAPA per a presentar la manifestació del pròxim 18 de juny a València.

L'entitat ha acordat de sumar-se a la convocatòria davant les polítiques antivalencianes del Govern del president Camps també en el camp de l'educació, les quals estan provocant una creixent degradació de l'ensenyament públic, tant de les infraestructures, com de les condicions de treball del professorat, com del finançament i les plantilles cada vegada més insuficients, fets que perjudiquen la formació dels nostres xiquets i xiquetes.

A tots aquests factors s'ha sumat ara el projecte del nou Govern valencià d'eliminar les anomenades "línies en valencià", conegudes pel seu èxit educatiu i la creixent demanda que el seu bon resultat provoca. És del tot inexplicable la pretensió d'eliminar-les precisament quan són una història d'èxit, reconegut tant pels professionals com pels pares i mares.

Per tot això, ara cal reafirmar el compromís amb l'ensenyament públic, de qualitat i en la nostra llengua, i expressar-lo públicament, el dissabte 18 de juny, a les 18 hores, des de la plaça de Sant Agustí.

Fotografia de la roda de premsa:
De peu: Ignacio Blanco (EUPV), M.Ángeles Lorente (Moviments de Renovació Pedagògica), Agustí Cerdà (ERPV), Toni Gisbert (ACPV), Rodolf Soler (Valencians pel Canvi), Rafaela Azmecua (CAVECOVA), Carmen Torres (CGT). Asseguts:  Marc Candela (STEPV), M. José Navarro (FAPA), Vicent Moreno (Escola Valenciana) I Pau Díaz (CCOO).

divendres, 10 de juny del 2011

ACPV PAGA 100.000 € DE LES MULTES DE TV3 (I JA SÓN 300.000 €)

L’entitat proposa al Govern valencià que destine els diners recaptats per les multes a fomentar l’ensenyament en valencià

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha fet avui efectiu un pagament de 100.000 euros a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana en concepte de tercer pagament de les dues multes imposades a l’entitat per les emissions de TV3. Hem de recordar que ACPV ja va fer un primer pagament de 130.000 € el passat 28 d’abril, i un segon de 70.000 € el 13 de maig. Per tant, amb aquest tercer pagament s’ha fet ja efectiu un total de 300.000 euros, que corresponen a una de les dues multes pendents. Faltaria per tant per pagar la segona multa –d’altres 300.000 euros- més els interessos corresponents.

ACPV vol agrair públicament l’esforç dels milers de ciutadans que estan fent donacions econòmiques solidàries per a fer front col·lectivament a la multa. Que en un context de crisi s’haja recollit ja una xifra tan important és tota una expressió de l’extraordinari suport social que ACPV està recollint, i una continuació de la mobilització que ens va portar a aconseguir que 651.650 persones signaren la ILP “Televisió sense Fronteres” i prop de 100.000 participaren en la multitudinària manifestació del 16 d’abril, després de prop de 70 concentracions i manifestacions durant dos mesos per tota la geografia valenciana.

En aquest sentit, cal ressenyar el ritme continuat de donacions: 100.000 euros en els 20 dies laborales que hi ha entre el darrer pagament –efectuat el 13 de maig- i aquest tercer, significa una mitjana d’una entrada de donacions per valor de 5.000 euros diaris.

D’altra banda, i davant l’anunci del Govern valencià d’acabar amb les anomenades “línies en valencià”, la qual cosa significaria un gravíssim atac a la llengua i a l’ensenyament de qualitat, ACPV proposta al president Camps que destine els diners recaptats per les multes imposades a la nostra entitat per les emissions de TV3 a mantenir les línies en valencià i ampliar-les. D’aquesta manera, tot i que som davant d’un càstig econòmic injust i absolutament desproporcionat a una associació cultural sense ànim de lucre, com a mínim el resultat d’aquest càstig revertiria positivament en la llengua i la formació dels futurs valencians.

dijous, 9 de juny del 2011

ACCIÓ CULTURAL CONVOCA SOCIS I SIMPATITZANTS A LES MOBILITZACIONS EN DEFENSA DE L'ENSENYAMENT PÚBLIC I EN VALENCIÀ

El projecte de decret de l’actual Govern valencià que eliminaria les anomenades “línies en valencià” constituiria el més greu atac a l’ensenyament en català al País Valencià des de l’inici de la democràcia.

Davant d’aquest anunci –que aprofundeix en la política antivalenciana i antidemocràtica impulsada pel president Camps amb mesures com el tancament de TV3 al País Valencià-, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) entén que cal que la societat valenciana mostre el seu suport a l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià i, també, a la comunitat educativa (professorat i pares i mares) que han fet possible amb el seu treball i compromís tots els avanços que hem experimentat en aquest àmbit, malgrat els molts obstacles posats per la Generalitat.

Per això, Acció Cultural convoca els seus socis i simpatitzants a les mobilitzacions previstes avui dijous 9 de juny a València, Castelló i Alacant i el proper dissabte 18 de juny a València.

ACPV considera que l’ensenyament en la nostra llengua és un dels eixos fonamentals per a fer possible un model de societat respectuosa amb la seua identitat, formada i preparada per a fer front a la crisi, perquè dir ensenyament en valencià és dir cultura, qualitat i formació, tal com també ho constaten les desenes de milers de pares i mares que volen aquest ensenyament per als seus fills i que han fet possible un constant creixement de la demanda d’ensenyament en català que la Generalitat ha volgut obstaculitzar i al qual no dóna satisfacció.

En aquest sentit, ACPV expressa la seua voluntat de treballar de manera unitària amb sindicats, entitats, partits i associacions per a fer a unificar esforços en la consecució de l’objectiu de la retirada d’aquest projecte de decret i de dignificació d’un sector clau per al present i el futur de la llengua i la cultura en particular i de la societat valenciana en general.

dimecres, 8 de juny del 2011

El Casal Cultural de Pego organitza un acte solidari amb ACPV i de rebuig al tancament de TV3. "Poetes pegolins per la llibertat d'expressió"

El Casal Cultural de Pego (Pla de la Font , 24) ha organitzat aquest acte que tindrà lloc el proper diumenge 12 de juny a les 20h i on participaran Tomàs Llopis, Salvador Bolufer, Carles Siscar, Xavi Morant i Josep Nadal.

Amb aquest acte es pretén a través dels poetes pegolins manifestar amb la seua veu el rebuig al tancament de TV3 i recollir diners per ajudar ACPV a fer front a la multa imposada pel govern del Sr Camps.

dilluns, 6 de juny del 2011

Gandia és un model de ciutat amb personalitat i consciència, però sense influència política

Gandia és un model de ciutat amb personalitat pròpia, i que s'ha desenvolupat a través de consensos polítics. 

Ara amb la majoria absoluta del PP s'obri una nova etapa, on la ciutadania ha de jugar un paper important. Estes són algunes de les conclusions que es van sentir en la taula redona organitzada pel Casal Jaume I amb la participació del geògraf mallorquí Vicenç Rosselló; l'autor del llibre Història de Gandia, Jesús Alonso; i l'exregidor de Gandia, Emili Selfa.

L'arxiver Jesús Alonso va explicar que Gandia té al davant un gran repte: anar més enllà del sol i de la platja, de posar en valor una xarxa de monuments que en aquests moments no són visitables. A més, Alonso pensa que és difícil casar en una mateixa ciutat els clàssics literaris valencians amb una família castellanitzant com són els Borja.

Altrament, Vicenç Rosselló creu que l'origen de la ciutat programada que coneixem hui en dia es deu a la família dels Borja, els quals tenien un doble objectiu: explotar els terrenys que envoltaven Gandia i aprofitar la cruïlla de camins per exportar els productes. Rosselló pensa que Gandia sí és un model de ciutat, que té personalitat, on hi ha hagut un equilibri entre l'economia, la cultura, el paisatge...

Un altre tema que va sortir al debat va ser el paper de Gandia dins de les comarques centrals. Jesús Alonso explica que sí existeix una consciència col•lectiva de les comarques centrals, però que a nivell polític no ha funcionat. Vicenç Rosselló va donar un pas més i va dir que l'actual divisió comarcal del País Valencià és absurda, que el país no pot suportar més de set o huit comarques.

Per últim, es va parlar de la influència de Gandia i la Safor sobre la política valenciana i espanyola. Jesús Alonso va comentar que sí existeix consciència de reclamar infraestructures, com el tren Gandia-Oliva-Dénia, però no hi ha hagut influència política. Vicenç Rosselló va matisar que "els pobles es fan a ells mateixos, no es pot esperar res de Madrid".

dimecres, 1 de juny del 2011

Divendres es debat al Casal sobre "Gandia. Un model de ciutat"



Divendres 3 de juny
20 h Taula redona al voltant de "Gandia. Un model de ciutat"

Amb Vicenç Rosselló, catedràtic en Geografia de la UV
Manolo López, doctor en Economista
Jesús Alonso, autor del llibre "Història de Gandia"
Presenta Emili Selfa, professor de secundària i exregidor de Gandia
Sala de Conferències