Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"

Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d'Abril"
Gràcies per la vostra participació. Encara podeu adherir-vos a la plataforma.

dilluns, 31 de maig del 2010

Dijous 3 de juny: Ferrant Torrent al Casal Jaume I

Dijous 3 de juny
20 h Presentació del llibre Bulevard dels Francesos de Ferran Torrent
(Columna, 2010)
Intervenen:
Josep Torrent, delegat d'El País-CV
Ferran Torrent, autor del llibre
Sala de Conferències

A la València dels anys seixanta, en plena dictadura franquista, tres joves comunistes —Josep, Felo i Teresa— manifesten el seu desacord respecte de la línia oficial del Partit amb conseqüències imprevisibles. Alhora, la investigació de la mort d’una rica hereva provoca un xoc frontal entre Sebastián Piñol, un honest comissari de policia, i Vicente Rodrigo, l’expeditiu cap de la Brigada Politicosocial. També es veuran implicats en la trama personatges tan dispars com «el Messié», un lladre de coll blanc que enyorarà molt la seua estada a França, o Carol, la vedet d’un nightclub per on desfilen individus de tots colors que, atesos els problemes de la seua contemporaneïtat, tampoc no eixiran indemnes dels esdeveniments. De fet, les circumstàncies d’una família ja destrossada per la Guerra Civil, els Baixauli, enllaçaran aquest relat gairebé d’època amb un altre que discorre de manera paral·lela en el present, amb homes i dones que encarnen i resisteixen com millor poden els temps que els han tocat de viure. Totes dues narracions conflueixen en una novel·la única, en molt més d’un sentit, i ofereixen la lúcida visió d’una societat que, plena d’idealisme en el passat o ferida pels anys més recentment, sembla fer sempre difícil la dignitat humana.

divendres, 14 de maig del 2010

L'alumnat del CP el Castell d'Almoines visita el Casal amb l'actuació de Dani Contacançons

El CP El Castell d'Almoines i Dani Contacançons

Les petjades de Calixt III i Alexandre VI a Roma

Xavi Pérez, diplomat en Turisme per la UPV, va ser l'encarregat de fer la segona xarrada del cicle sobre l'Any Borja que organitza el Casal Jaume I. Xavi Pérez va parlar dels vestigis de la família Borja a Roma.

Pérez va repassar els edificis on va estar Calixt III a Roma, com el Quatre Sant Coronats i la Capella de Sant Silvestre, que va ser on els nebots de Calixt III es van instal.lar quan van arribar a Roma.

El Papa Alexandre VI va deixar més petjades a Roma. Va manar cobrir d'or l'enteixinat de l'Església de Santa Maria la Major, va impulsar la Universitat de la Sapiensa i va convertir el Castell de Sant'Angello en un refugi militar. Xavi Pérez també va explicar que Francesc de Borja va fundar l'Església del Jesús, d'estil barroc, i que va ser el lloc on va ser soterrat.

dimecres, 12 de maig del 2010

Dijous 13 de maig: "Les petjades dels Borja a Roma"


Dijous 13 de maig
CICLE ANY BORJA
20 h Xarrada sobre "Les petjades dels Borja a Roma",  
a càrrec de Xavi Pérez, llicenciat en Turisme
Amb projecció de fotografies i audiovisuals.
Sala de Conferències

El Casal Jaume I de Gandia ofereix la conferència “Les Petjades dels Borja a Roma", el proper dijous 13 de maig a les 20 hores. En la xarrada es mostrarà amb imatges l’excepcional patrimoni que la nostra família més universal ens ha deixat a la ciutat eterna. Esglésies com Els Quatre Sants Coronats, Palaus al Camp de Fiori, i obres d’art del Pinturichio i Bramante foren comandes dels papes Calixt III i Alexandre VI. Patrimoni un tant oblidat a Roma, però que durant l’exposició anem a recordar.

dimarts, 11 de maig del 2010

Elena Zaragozà exposa "Pinezellades" a la Sala de la Muralla

Divendres 14 de maig
20 h Inauguració de l'exposició "Pinzellades en el temps" d'Elena Zaragozà
Sala de la Muralla

Elena Zaragozà Robles
Llicenciada en Belles Arts en la Universitat Politècnica de València. 1995-2000

SINOPSI
A l'exposició podem observar una sèrie d’obres que mostren part del recorregut de l’artista i les seues maneres de contar al llarg del temps. El color i l’expressivitat de la pinzellada construeixen les obres, caminant prop de l’expressionisme figuratiu; de vegades transgredix l’idea de figura-fons per a recrear un ambient pictòric ambigu i altres crea una atmosfera al voltant d’un personatge o mostra un paisatge inquietant que camina entre la figuració i l’abstracció. Retrospeccions, abraçades, solituds, alegries i tristeses, records onírics i la màgia de la natura interioritzada pel ser humà a través de la pintura; tot això partint d’una idea, una imatge o a partir del mateix impuls pictòric que va generant la història per si mateix mentre la comparteix a l'uníson amb l’artista.

EXPOSICIONES DE PINTURA i FOTOGRAFIA
-Casa de Cultura Capellà Pallarés. Fundació Bancaixa Sagunt. La tira de dones 2009. “Finestres”
-Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt. La tira de dones 2009.
- Casa de Cultura Capellà Pallarés. Fundació Bancaixa Sagunt .La tira de dones 2008.”Venus”
-Seleccionada als programes del SARC amb edició del catàlog 2005 en Fotografia.
-Exposició de pintura en Andrago II en Catarroja  2002
-Col•laboradora en la setmana cultural del comerci de Velluters amb tres obres exposades 2000.                                                                                                                                                                                                

-E.P.A. L'Alguer: Exposicions de fotografia amb motiu del Dia de la Dona 1998-1999-2000    
-Sala d'exposicions d'Ibercaja de València: "La ciudad como lenguaje".
-Sala d'exposicions El Micalet de València: "Mírame de abajo a arriba" exposició col•lectiva de pintura. Juny 1998.

dilluns, 10 de maig del 2010

El Casal Jaume I visita Alacant


Dissabte 8 de maig el Casal Jaume I de la Safor va visitar la ciutat d'Alacant. Es va vore l'exposició sobre mòmies que hi ha al Museu Arqueològic i el centre històric. Després de dinar, es va anar a l'Illeta dels Banyets del Campello per vore les excavacions arqueològiques.

dimecres, 5 de maig del 2010

Dijous 6 de maig: Joaquina Barba presenta el darrer llibre al Casal



Dijous 6 de maig
20 h Presentació del llibre "Cel obert" de Joaquina Barba
(Tabarca llibres, 2010)
Intervenen:
Manolo Cabanillas, membre del Col•lectiu de Mestres i de l'Escola d'Estiu Marina-Safor, i professor de l'IES Joan Fuster de Bellreguard
Miquel Aleixit, del Consell dels Joves de Gandia i del CLGS
Joaquina Barba, autora del llibre
Sala de Conferències

Amb aquesta novel•la plena de misteri i aventura on les emocions i els plantejaments sentimentals també hi són presents, l’autora, a més de convidar-nos a la diversió, ens endinsa amb subtilesa en el món dels Ibers, utilitzant un projecte arqueològic com a eina de treball.

L’obra està acompanyada per una guia de lectura que fa un recull molt interessant d’activitats envers la novel•la, possibilitant un munt de recursos que fan possible fer un treball interdisciplinar. Començant per l’estudi de la geografia d’una part del territori valencià i la nostra història, fins arribar a la reflexió d’aspectes que formen part important de la nostra vida com ara el dol quan perdem un ésser estimat.

dilluns, 3 de maig del 2010